Elixír na dobré trávení, zvýšení imunity, vyrovnávač cukru v těle, na zmírnění stresu, močopudný
top of page

Elixír na dobré trávení, zvýšení imunity, vyrovnávač cukru v těle, na zmírnění stresu, močopudný


Je ideální doba podpořit v těle ozdravný proces, podpořit odvodnění a tím významně ovlivnit chudnutí. K nezaplacení je udržet v dobrém stavu hladinu cukru( a tak nemít chutě na sladké), zvýšit dobré trávení a získat lepší imunitu a odolnost vůči stresu. Můžete si doma vyrobit nápoj, který se pije až 7 dní za sebou, 3x denně nejlépe 1/2 hodiny před jídlem.

Vyrobte si 3 dávky na jeden den najednou, lze uchovat v ledničce 1 až 2 dny, nebo dát do termosky. Před použitím doporučuji vytáhnout včas z ledničky a nechat ohřát na pokojovou teplotu. V ájurvédě se většinou nedoporučují žádné studené nápoje, určitě ne před jídlem, protože by zastavili proces trávení.

Suroviny:

3 bobkové listy

1/2 polévkové lžíce sušený zázvor ( prohřeje tělo, podpoří imunitu a trávení)

1/2 polévkové lžíce koriandr semena ( na odvodnění a trávení)

1/2 polévkové lžíce kurkumy ( na hladinu cukru, protizánětlivý)

1/2 lžíce skořice ( prohřívá, zvyšuje trávení, na hladinu cukru)

1/2 litru vody

štáva z 1/2 citrónu

1 polévková lžíce medu( nemusí být)

Postup:

Dáme do hrnce všechno koření ( bobkový list, skořici, zázvor, kurkumu, koriandr) a přidáme vodu. Vařme 10 minut, pak odstavíme z plotny a necháme ještě 5 minut louhovat. Scedíme přes sítko. Můžeme dochutit šťávou z poloviny citrónu a medem. Rozdělíme na 3 porce a každou vypijeme v průběhu dne 1/2 hodiny před snídaní, obědem a večeří. Tak zajistíme správnou přípravu trávicího traktu na příjem potravy a dobré vstřebávání živin a správné vylučování.

Na jaře je nejlepší doba na očistné techniky a detoxikaci. Po náročné zimě a začátku chladného jara s Covidem v patách je třeba tělu pomoci, ono se nám odvděčí lepší psychickou odolností a větším množstvím energie. A pokud vyplavíme nahromaděnou vodu v tkáních, podpoříme výrazně i chudnutí. S chutí do toho!



211 zobrazení
bottom of page