Osvěžte a restartujte vaše tělo i mysl pomocí ájurvédské terapie Shirodhara
top of page

Osvěžte a restartujte vaše tělo i mysl pomocí ájurvédské terapie Shirodhara


Tradiční ajurvédská procedura Shirodhara, takzvaná masáž třetího oka se provádí za pomocí nahřátého oleje, případně jiné tekutiny, která pomalu stéká tenkým pramínkem do oblasti “třetího oka”. To se nachází zhruba uprostřed čela mezi obočím.

Název Shirodhara pochází ze sanskrtu a jde o složeninu dvou slov - shiro = hlava a dhara = proud. Celé proceduře by měla předcházet masáž šíje a speciální indická masáž hlavy. Po proceduře je doporučený odpočinek. Podle ajurvédského učení probouzí Shirodhara v těle oheň, a proto je potřeba nechat všechny pocity, které v mysli masáž probudí, doznít.

Shirodhara má velmi intenzivní zklidňující a očistné účinky. Díky masáži třetího oka se okamžitě zkoncentrujete a prožijete příjemný pocit bytí “tady a teď”. Jemná masáž teplým olejem působí také na migrénu, bolesti hlavy, zlepšuje paměť a zlepšuje kvalitu spánku. Překvapivě vám může zmírnit projevy i jiných nemocí v těle, protože se zharmonizuje celý centrální nervový systém . Teplý olej pomáhá vyhladit vrásky a díky omlazujícím účinkům procedury budete doslova zářit.

Pronikněte do tajů umění indických masáží a otevřete si vaše třetí oko v Ájurvédském centru Ramiza v Třinci, www.ramiza.cz, tel: 604 278 455.

36 zobrazení
bottom of page